Elanka of Gasbyfirst

  Stamboom

Roepnaam: Barbie
Geboren op: 25 oktober 2005
Geslacht: Teef
Grootte: 47 cm schofthoogte
Gewicht: 11,6 kg

Na lang wachten eindelijk een nestje met blauwe pups. Dit was de enige vereiste voor mama om een hond te nemen. De keuze was dan ook snel gemaakt bij het zien van de prachtige pups.
Hoewel ze meer het uitzicht heeft van een hond uit schoonheidswedstrijden, heeft ze een echt jacht instinct en dus echt het karakter voor de renbaan. Ze is niet groot en een lichtgewicht, maar geeft haar steeds 100% en bijt telkens van haar af om haar doel te bereiken.
Helaas hebben we haar rencarriere onverwacht tijdelijk moeten pauzeren. Tijdens een training in de hondenweides in Nieuwenhoven, is een galgo in de weide geraakt en heeft haar aangevallen. Grote paniek want de schade was enorm; haar linker flank volledig open gescheurd en twee gebroken ribben. De dierenarts heeft veel werk gehad om haar op te lappen; eerst de ribben terug op zijn plaats gezet en dan alle spieren laagje voor laagje gehecht zodat alles mooi kon genezen en racen nog mogelijk was.
Na 6 maanden rust en herstel is terug in "roulatie" gegaan met een nog sterker karakter en nog meer overwinningsdrang. Van het ongeluk is,behalve enkele heel kleine littekens, amper nog iets te merken.

Nu ze wat ouder wordt loopt ze haar laatste seizoen rustig uit in de C-Klasse met al de andere "oudjes".

Het kleine blauwe hondje met enorm veel geluk...


Welcome

Facebook Like Button